Wanneer kom jij best je trouwjurk passen?

De eerste modellen van de nieuwe collectie zijn elk jaar klaar vanaf begin september en compleet klaar midden oktober. Er is niet zo iets als een winter en zomer collectie voor bruid en bruidegom. Voor het gevolg (de Suite) zijn er wel 2 collecties per jaar.

Trouwen doe je immers voor 95 % binnen, dus ook als je in de winter trouwt is dit niet om warme kleding aan te trekken. Er zijn wel mooie accessoires of details die bepaalde trouwjurken een winters cachet geven.

Praktische zaken

Trouw je in maanden juli, augustus of september dan moet je rekening houden met de verlofperiode. Je jurk moet dan aanpas klaar zijn begin april/mei en je bestelling ook eerder.

Denk eraan dat je partner normalerwijze pas zijn kostuum komt kiezen na dat jij je jurk hebt gekozen. Hoe korter jij je timing zet hoe meer hij onder druk komt met zijn planning.

Voor bruiden die zwanger zijn of wensen te worden, is er een speciale procedure.Vraag ernaar bij je pasbeurt.

Zie hieronder hoe jij je pasbeurt en keuze wil aanpakken en welke timing jij wil toepassen? Tussen 12 maanden , 6 tot 8 maanden en 4 maanden voor het huwelijk.

"Een trouwjurk kiezen kan op elk moment. Wanneer je het doet, hangt af van welk type bruid je bent."

Type: Ruim op tijd

We zijn 12 maanden voor het huwelijk

Je bent door uw partner ten huwelijk gevraagd of hebt het samen beslist en je wil zo snel mogelijk je jurk vastleggen. Gedaan is gedaan en je kan niet zo tegen de stress dat dit later nog allemaal moet gebeuren.

Je hebt een model gezien in de huidige collectie en dat is echt je droomjurk en je wil die niet missen.

Type: Goed op tijd

We zijn +/- 10 maanden voor het huwelijk

Je bent graag goed georganiseerd en wil dan ook dat alles zonder stress perfect kan verlopen.

Type: On Time

We zijn 8 maanden voor het huwelijk

Je wil goed op tijd zijn maar je bent niet zo het type dat alles te lang op voorhand wil organiseren. Je wil je partner ook nog tijdig de kans geven om bij ons een aangepast kostuum te komen kiezen.

Type: Just in Time

We zijn 6 maanden voor het huwelijk

Jullie hebben nog maar net besloten om te trouwen. Je hebt tot nu toe geen tijd gehad. Je wilde absoluut lijnen tot het laatste moment om je keuze te maken. Je partner zal nu aansluitend aan jouw keuze wel onmiddellijk zijn afspraak moeten maken voor zijn kostuum. Alles zal nu perfect gepland moeten verlopen.

Je zal geen ruimte hebben voor tussenpauze in de planning van de latere afspraken. Als je jurk aankomt moet je meteen naar de afspraak voor de aanpas (retouches).

Type: Last Minute

We zijn 4 maanden voor het huwelijk

Jullie houden echt wel van spanning.  Nu mag er niets fout gaan. Je agenda moet op voorhand met ons worden gelijkgezet zodat de afspraken gepland verlopen.

Je jurk zal net voor het huwelijk klaar zijn! Opgelet de retouches moeten ook nog kunnen gebeuren.

Je kan je keuze maken uit een deel van onze collectie, bepaalde collecties kunnen niet meer op deze korte levertermijn.

Type: 5 na 12

We zijn 3 maanden voor het huwelijk

Tegen een toeslag prijs kan het atelier afhankelijk van planning en beschikbaarheid van de stoffen je jurk of kostuum maken. Dit kan niet meer voor de hele collectie, deze snelorders zijn enkel mogelijk voor een deel van de collectie. Deze zal echt maar enkele dagen voor het huwelijk klaar zijn.

Als het niet echt nodig is en je kan dit vermijden, kan je dat best doen. Met deze extra kosten, kan je gemakkelijk al je accessoires kopen. Als dit in de vakantiemaanden voorvalt, dan is het zelfs mogelijk dat deze service niet beschikbaar is.